CEM KARACA GENÇLİK KÜTÜPHANESİ

CEM KARACA GENÇLİK KÜTÜPHANESİ

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle, 5 Temmuz Antalya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında gençlere Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi armağan edildi.

Kütüphane açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ANTGİAD Başkanı Osman Sert, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve vatandaşlar katıldı.

ÖNEMLİ BİR ESER

Törende konuşan Osman Sert, kütüphane açılışının yapıldığı 5 Temmuz tarihinin Antalya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde düşman esaretini kabul etmeyecek, tam bağımsızlık ruhuyla yetişecek nesillere ışık tutacak kütüphanenin açılışıyla gurur duyduğunu belirten Sert, “İlim ve aklın kazanamayacağı zafer yoktur. Bu düşünceyle yola çıkarak bu kütüphaneyi hep birlikte Kepez Belediye’mizin de destekleriyle inşa ettik. Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi özgür, eşit ve kardeşçe yaşanabilecek bir toplum yaratmak için inşa ettiğimiz önemli eserlerden birisi oldu” diye konuştu.

GENÇLERE ARMAĞAN

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Cem Karaca’nın ‘Merhaba gençler her zaman genç kalanlar’ sözlerine değinerek, “Eserler zincirimize yeni bir halka eklediğimiz bu anın mutluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük onur duyuyorum” dedi. 5 Temmuz 1921 ‘de, bundan 100. yıl önce Antalya’nın bu aziz milletin malı olduğuna dair çok önemli bir tescil yaşandığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “İşgal kuvveti İtalyanlar, 5 Temmuz’da bu güzel şehre geldikleri gibi bu güzel şehri terk ettiler. Bu işgalin sembolü olan şehidimiz Mustafa Haşmet’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını saygıyla hürmetle ve rahmetle anıyorum dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir